1.4.2009

ולשם איזון האופטימיות מהפוסט הקודם הערה על מיתן

המיתן CH4 הוא גז חממה חזק הרבה יותר מה-CO2 מיכיוון שהוא בממוצע נשאר רק זמן קצר באטמוספרה ההשפע שלו לטווח של 100 שנה היא רק פי 23 מה-CO2. המיתן מצוי בכמויות באדמה הקפואה תמידית-כפור העד-permafrost בסיביר וצפון אמריקה ונוצר כיום כאשר כפור העד מפשיר והחומר האורגני מתפרק. כמויות יותר גדולות נמצאות בקרקעית האוקנוסים בצורה של דבר שניראה כמו קרח המורכב ממים ומיתן וניקרא הידראט או קלתרט Clathrate hydrate.
 עליית הטמפרטורה מפשירה את כפור העד וגורמת ליצירה ושיחרור מיתן.
גם ההידרט מתפרק בחום ומשחרר את המיתן. כיום עם עליית הטמפ' באזור הארקטי משתחרר שם מיתן ואולי מתחילים לראות את העלייה הנובעת מכך בריכוז המיתן באטמוספרה. לפני כ-55 מיליון שנה הטמפרטורה העולמית עלתה ב-6 מעלות וגרמה לארוע של הכחדה המונית. זאת ההכחדה שמפרידה בין הפלאוקן לאאוקן. הכינוי של התקופה הוא המקסימום הטרמלי בין הפלאוקן לאאוקן, באנגלית Paleocene–Eocene Thermal Maximum או PETM.  שיחרור של מיתן מיתוך מרבצי קלרטים הוא כניראה הסיבה. ארוע כזה יכול לקבל ובצדק את התואר סוף העולם או לפחות סופם של רוב בני האדם העולם. מזה זמן רב מדברים על שימוש במרבצי קלרטים בקרקעית האוקינוסים כמקור אנרגיה. ונעשים נסיות הפקה בארצות הברית ובים הצפוני.

כאשר הקרח הימי בקוטב הצפוני מפשיר התוצאה היא התחממות של כל האזור כולל כפור העד בסיביר ואלסקה וכולל מירבצי הידראט בעומק רדוד בים הארקטי לא רק הדובים בסכנה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה