עקב הבלגן בלוב ובעוד מדינות מפיקות נפט המחיר עולה ושאלת אמינות האספקה מתחדדת. במדינות האיחוד הארופי יש בהתאם לדירקטיבה של האיחוד מלאי של שלושה חודשים לפחות. גם למדינות החברות בסוכנות הביין לאומית לאנרגיה- IEA יש דרישה למלאי של שלושה חדשים לפחות. לארצות הברית יש את מאגר הנפט האסטרטגי
בישראל מוקפת האויבים שבה הסיכוי למלחמה אינו שואף ל-0 אין שום דרישה לשום מלאי. קצא"א מאחסנת נפט עבור מי שמשלם ולכן לפעמים יש רזרבות שניתן להחרים בעת חרום אבל הרזרבות האלו תלויות במזל.
הסיכום העולמי: בצורת וגל חום באסיה גורמים לעליית מחיריי המזון > אשר גורמים לחוסר יציבות פוליטי > שבתורו גורם לעליית מחיריי הנפט > אשר תיגרום לעליה נוספת במחיריי המזון.
חשמל.
כפי שנאמר בבלוג פחם יקר יותר מגז.
לכן השאלה היחידה היא כיצד ניתן לשמור על בטיחות האספקה בעת צרה פוליטית, מלחמה, רעידת אדמה ...
אחת ההצעות המענינות היא הצעת המשרד לאיכות הסביבה להפוך חלק מהגז לנוזל שניתן לאחסנו במיכלים. מחז"מים יכולים גם לעבוד על דלק נוזלי כגון סולר.
הפיכת גז טבעי לנוזל נעשת בעולם בקנה מידה מסחרי וכיום נבנה המפעל הגדול ביותר בעולם בקטר. התוצרת של מפעל כזה בארצנו תוכל גם לשמש לתחבורה ולתעשיה כך שתהיה הצדקה להפעלתו מלבד יצירת אבטחה לגז. בינתיים במשרד התשתיות לא התרשמו. כמובן יש אופציות נוספות כפי שנכתב בפוסטים קודמים
בכל אופן התחנה הנוספת באשקלון לפי משרד התשתיות תופעל בגז והפחם ישמש רק לגיבויי. הבעיה היא אבדן הניצולת של התחנה שאמורה להיות סופר קריטית אבל עדיין נופלת משמעותי מהיעילות של מחזור משולב (מחז"ם)
שריפת הכרמל
בשער גיליון האחרון של אקולוגיה וסביבה מופיע תמונה מרשימה של נרקיס פורח על רקע השריפה בכרמל וכן מאמר על שרפות יער ושינויי אקלים אבל המאמר החשוב יותר בנושא התפרסם בגליון קודם מס' 3/אוקטובר 2010
מאת: גיל ספיר ז"ל ויוחאי כרמל
המסקנה ככול שהריפה מתאחרת הנזק גדל השרפה הגדולה בכרמל היתה אולי השריפה המאוחרת ביותר בדורות האחרונים
מהנכתב ברשת
השר להגנת הסביבה בסין מזהיר מהשפעת פיתוח לא מבוקר על איכות האויר המים והאקלים גם ראש הממשלה של סין אמר דברים דומים
China Issues Warning on Climate and Growth
By ANDREW JACOBS Published: February 28, 2011 NY TIMES
השאלה האם מעבר להבנה ולמאמצים שסין אכן עושה יחליטו הסינים באמת לעצור את הגידול בפליטות הסיניות.
עוד חקירה שבדקה האים מדעני אקלים שיבשו נתונים הגיע למסקנה שהמדענים לא שיבשו נתונים וכו' כטענת המכחישים. היו מספר ועדות וחקירות כאלו ובכולם התוצאה זהה. הטענה היחידה שעלתה היתה לגבי מרכז באנגליה שלא סיפק מספיק מידע בהתאם לחוק חופש המידע. אבל שום זיוף מניפולציה לא התגלו באף אחת מהחקירות. לא מפתיע משום שכל דבר כזה יש סיכויי שיתגלה והדבר יוביל לסוף הקרירה של המדען כפי שקרה בתחומי מדע אחרים מספר פעמים מועט. ומבקביל גבי אביטל שטוען שכל מדעני האקלים שקרנים וזיפנים מונה לועדה שתמליץ על זמניי שעון הקייץ לא הייתי ממנה אותו לשום ועדה ןולשום תפקיד ציבורי.
Scientists Are Cleared of Misuse of Data
By LESLIE KAUFMAN Published: February 24, 2011 NY Times
By LESLIE KAUFMAN Published: February 24, 2011 NY Times
להפתעתי קיימת תאוריה שטוענת שהדרייס הצעיר מקורו בכוכב שביט או מטאוריט. אז זה לא נכון גוין מ-RealClimate מסביר
Requiem for the Younger Dryas impact hypothesis?
Filed under: — gavin @ 1 March 2011
רקע כאשר העולם יצא מתקופת הקרח לפתע העולם התקרר בפיתאומיות לזמן קצר. תקופה זאת ידועה כדרייס הצעיר
הסיבה ככול הנראה היא התרוקנות של אגם ענקי בצפון אמריקה שגרמה לעצירת המחזור הטרמוהליני שזרם הגולף הוא אחד מחלקיו. ביין ההשפעות ראשית הציוילזציה באיזורנו דרך התפתחות התרבות הנאטופית שהשתמשה לראשונה בדגניים כמקור מזון חשוב.
שינויי האקלים עלול להביא למגה בצורת בדרום מזרח ארצות הברית. לא ממש רעיון חדש אבל כדאי לשים לב במקרה כזה מחיר המזון בעולם באמת יעלו ולא במיקצת כפי שקרה לאחרונה
Published online 23 February 2011 | Nature | doi:10.1038/news.2011.120
Mega-drought threat to US Southwest
Global warming could tip region towards repeat of Pleistocene events