הסתו האחרון היה הסתיו הכי חמים בארופה בחמש מאות השנים האחרונות לפחות לפי עדכון בעזרת מכון גודרד של נאסא של מחקר מ 2004 שהישתמש במקורות הסטוריים יומנים של נזירים וכד'. לפי המחקר הטמפרטורה הממוצעת בסתיו היא 1.8 מעלות מעל הממוצע ארור הטווח טמפ הסתו עלו ב0.45 מעלות ב30 השנים האחרונות טמפ' גבוה בסתו עלולה לשבש את התיזמון של צמחים ובעלי חים בקשר לעונות השנה
Nature Published online: 4 December 2006
מסקנות של המחקר המקורי?
המפה באדיבות סוכנות החלל האמריקאית מראה את הטמפ' ביחס לממוצע של 1951-1980 רוב ארופה בתחום של 1-2 מעלות חלק מהאזור הארקטי מגיע לתחום של 4-8 מעלותֿֿ
האלפים בתקופה הכי חמה ב1300 השנים האחרונות או מאז שנת 755 התקופה החמה התחילה עלפי מחקר שהישתמש בטבעות עצים וגלעני קרח מהאלפים 1980
הסתוו הנוכחי מדאיג אתרי סקי שהמידרונות שלהם עדיין ירוקים חדשות יהו לאתר המחקר
2006 לא תהיה כניראה השנה החמה בהיסטוריה של מדידת הטמפרטורות אבל תקבל מקום נאה בין חמש השנים האחרונות ובכול מיקרה העשור האחרון היה החם ביותר בהיסטוריה הנמדדת סינטיפיק אמריקן
לעומת זאת בהודו המונסונים גורמים ליותר הצפות. מספר הארועים של יותר מ150 ממ ליום הוכפל בחמישים השנים האחרונות והחשוד העיקרי הוא החימום הגלובלי בכמות הכללית של הגשם אין שינוי והגשמים הנורמליים שרובם מחלחל לקרקע מתמעטים ביואד אונלין בעקבות נייצר
כמובן שינוי האקלים משפיע על הים
בתוך הימים בעיקר במפרצים קיימים לפעמים אזורים מתים חסרי חמצן אזורים אלה נוצרים לפעמים באופן טיבעי כמו בתחתית הים השחור ובכינרת. בשאר המקרים (שמכפילים את מיספרם מידי עשור) התהליך קורה לפי הסדר הבא: עודף נוטריאנטים מגיע לים בעקבות פעילות האדם (ביוב דישון חקלאי) אצות מיתרבות מתות ושוקעות בקטריות עושות חפלה גדולה מהאצות ומשתמשות בחמצן המומס במים. כאשר יש ערבוב טוב של כל עמודת המים הסיכויים ליצירת אזור מת קטנים כאשר נוצר שיכוב של המים והמים בשיכבה התחתונה לא מגיעים לאטמוספרה הסיכוי ליצירת אזור מת נטול חמצן גדל. וכאן נכנס לתמונה שינוי האקלים שתורם שמחמם את שכבת המים העליונה ומפריע לעירבוב המים
ניו סינטיסט
נזק לבסיס שרשרת המזון באוקינוסים
אותה התופעה של מניעת ערבוב גורמת למניעת מעבר נוטריאנטים (חומרי מזון) אשר משמשים את הפיטופלנקטון (האצות שמהוות את בסיס שרשרת המזון באוקינוסים) ע"י השוואת נתונים מלווינים מצאו החוקרים קשר ביין עליית הטמפרטורה לירידת כמות האצות הדבר מסכן את כל שרשרת המזון (כל בעלי החיים) בנוסף לכך האצות מטמיעות כמות דומה של פחמן דו חמצני לצימחיית היבשה פחות אצות לכן יותר פד"ח לכן יותר היתממות גלובלית לכן פחות אצות וחוזר חלילה או בעברית משוב חיובי שמגביר את עצמו לייב סינס
עדכון לנושא הקרח באזור הקוטב הצפוני
מחקר חדש מעריך שעד שנת 2040 יעלם כל הקרח הימי הרב שנתי או לא יהיה יותר קרח ימי בקוטב במשך הקיץ [סוף סוף יתגלה המעבר הצפון מערבי] ניו יורק טיימס
ולכבוד חנוכה על הקשר בין נס כד השמן לחימום גלובלי
Nature Published online: 4 December 2006
מסקנות של המחקר המקורי?
המפה באדיבות סוכנות החלל האמריקאית מראה את הטמפ' ביחס לממוצע של 1951-1980 רוב ארופה בתחום של 1-2 מעלות חלק מהאזור הארקטי מגיע לתחום של 4-8 מעלותֿֿ
האלפים בתקופה הכי חמה ב1300 השנים האחרונות או מאז שנת 755 התקופה החמה התחילה עלפי מחקר שהישתמש בטבעות עצים וגלעני קרח מהאלפים 1980
הסתוו הנוכחי מדאיג אתרי סקי שהמידרונות שלהם עדיין ירוקים חדשות יהו לאתר המחקר
2006 לא תהיה כניראה השנה החמה בהיסטוריה של מדידת הטמפרטורות אבל תקבל מקום נאה בין חמש השנים האחרונות ובכול מיקרה העשור האחרון היה החם ביותר בהיסטוריה הנמדדת סינטיפיק אמריקן
לעומת זאת בהודו המונסונים גורמים ליותר הצפות. מספר הארועים של יותר מ150 ממ ליום הוכפל בחמישים השנים האחרונות והחשוד העיקרי הוא החימום הגלובלי בכמות הכללית של הגשם אין שינוי והגשמים הנורמליים שרובם מחלחל לקרקע מתמעטים ביואד אונלין בעקבות נייצר
כמובן שינוי האקלים משפיע על הים
בתוך הימים בעיקר במפרצים קיימים לפעמים אזורים מתים חסרי חמצן אזורים אלה נוצרים לפעמים באופן טיבעי כמו בתחתית הים השחור ובכינרת. בשאר המקרים (שמכפילים את מיספרם מידי עשור) התהליך קורה לפי הסדר הבא: עודף נוטריאנטים מגיע לים בעקבות פעילות האדם (ביוב דישון חקלאי) אצות מיתרבות מתות ושוקעות בקטריות עושות חפלה גדולה מהאצות ומשתמשות בחמצן המומס במים. כאשר יש ערבוב טוב של כל עמודת המים הסיכויים ליצירת אזור מת קטנים כאשר נוצר שיכוב של המים והמים בשיכבה התחתונה לא מגיעים לאטמוספרה הסיכוי ליצירת אזור מת נטול חמצן גדל. וכאן נכנס לתמונה שינוי האקלים שתורם שמחמם את שכבת המים העליונה ומפריע לעירבוב המים
ניו סינטיסט
נזק לבסיס שרשרת המזון באוקינוסים
אותה התופעה של מניעת ערבוב גורמת למניעת מעבר נוטריאנטים (חומרי מזון) אשר משמשים את הפיטופלנקטון (האצות שמהוות את בסיס שרשרת המזון באוקינוסים) ע"י השוואת נתונים מלווינים מצאו החוקרים קשר ביין עליית הטמפרטורה לירידת כמות האצות הדבר מסכן את כל שרשרת המזון (כל בעלי החיים) בנוסף לכך האצות מטמיעות כמות דומה של פחמן דו חמצני לצימחיית היבשה פחות אצות לכן יותר פד"ח לכן יותר היתממות גלובלית לכן פחות אצות וחוזר חלילה או בעברית משוב חיובי שמגביר את עצמו לייב סינס
עדכון לנושא הקרח באזור הקוטב הצפוני
מחקר חדש מעריך שעד שנת 2040 יעלם כל הקרח הימי הרב שנתי או לא יהיה יותר קרח ימי בקוטב במשך הקיץ [סוף סוף יתגלה המעבר הצפון מערבי] ניו יורק טיימס
ולכבוד חנוכה על הקשר בין נס כד השמן לחימום גלובלי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה